U bent hier

Kampioenschappen

Kampioenschappen

Naast de individuele kampioenschappen van België zijn er ook deze in clubverband en voor de nevencategorieën als daar zijn: de veteranen, de dames, U22, U18 en U14. Daarnaast een kampioenschap Engelse wijze en een nationaal kampioenschap per federatie. De deelnemers aan al die kampioenschappen worden aangeduid naar rato van het aantal afgeleverde vergunningen. Ook voor de jeugd zijn naast de werking van de specifieke jeugdcel heel wat wedstrijden welke open staan voor de jongeren. Dit zowel als promotie of als specifieke wedstrijd per federatie om de beste jongeren aan te duiden.
Ook verschillende openbare diensten organiseren een kampioenschap. De meest bekende, waarvan het overgrote deel leden van de V.V.H.V. zijn, zijn o.a. post, spoorweg, brandweer enz...

Criteriums

Praktisch iedere federatie organiseert met een wel bepaald aantal wedstrijden in haar eigen schoot een criterium als stimulans voor haar leden. Deze dienen soms zelfs om afgevaardigden aan te duiden naar landelijke of gewestelijke organisaties toe. Het C.C.C.V. heeft een gewestelijk criterium als ondersteuning naar haar grote wedstrijden in het leven geroepen, genaamd "Beker Van Vlaanderen".
Ook hengelsportfirma's spelen in op het wedstrijdgebeuren en sponsoren of organiseren bepaalde criteriums. Het meest bekende was "DE GOUDEN HENGEL", nu de "GOUDEN SUPERPRESTIGE".